• Menu
  • Menu

۱۶ گنجینه پنهان پاریس

پاریس را چند بار تا به حال دیده‌اید؟ فکر می‌کنید در طول چند باری که به پاریس رفته‌اید، آیا توانسته‌اید همه جاذبه‌های پاریس را ببینید؟  اگر به هر دلیلی شانس این را دارید که زیاد به پاریس سفر کنید و دوست دارید که در هر سفر چیز جدیدی را تجربه کنید، در این مطلب می‌توانید با ۱۶ جاذبه‌ و تجربه‌ پنهان پاریس آشنا شوید که شاید بعضی از آنها را حتا پاریسی‌ها هم نشناسند. اینها گنج‌های پنهان پاریس هستند…

گذرگاه passage de l'ancreیکی از زیباترین گذرگاه‌های پاریس با نام passage de l’ancre

گنجینه‌های پنهان پاریس

سایه سنگین ایفل، لوور، نتردام و موماق باعث می‌شود که گردشگران پاریس فرصت آشنایی با جاذبه‌های دیگر این شهر را پیدا نکنند. پاریس آنقدر جاذبه معروف دارد که لیست کردن همه آنها هم کار ساده‌ای نیست. اما خوشبختانه یا متاسفانه پاریس علاوه بر همه جاذبه‌های معروف و نیمه‌معروفش، گنجینه‌های پنهانی را در خود جای داده که نمی‌توان در سفرهای ابتدایی به این شهر به سراغ آنها رفت. حال اگر خوش‌شانس هستید و امکان سفرهای مکرر به این شهر برایتان فراهم است، پس شک نکنید که موارد ذکر شده در این لیست را دنبال کنید تا چهره‌ای کاملا متفاوت از پاریس را ببینید.

۱. بالن‌سواری

درست در فاصله‌ بسیار نزدیکی از برج ایفل، بزرگترین بالن دنیا در انتظار افرادی است که علاقه‌مند هستند تا پاریس را از بالا ببینند. اگر دیدن پاریس از بالای ایفل و دروازه پیروزی و کلیسای نتردام راضی‌تان نکرده، این بار می‌توانید سراغ پارک Parc André Citroën بروید و با پرداخت ۱۲ یورو با بالنی که ۶۰۰۰ متر مکعب هلیوم دارد، تا ارتفاع ۱۵۰ متر از سطح زمین فاصله بگیرید.

۲. قایق‌رانی

فضای سبز بسیار بزرگی با نام Bois de Boulogne در فاصله‌ای نزدیک به دروازه پیروزی وجود دارد که می‌توان در دریاچه آن قایق‌رانی کرد و هم‌زمان از دیدن دورنمای ایفل لذت برد. این منطقه چند قرن پیش، شکارگاه پادشاهان فرانسه محسوب می‌شده، اما امروز تبدیل به فضایی آرام و پناهگاهی امن شده که از هرگونه هیاهو به دور است. در همین پارک، ساختمان جدیدی با نام بنیاد لوئی‌ویتون (Louis Vuitton Foundation) ساخته شده که طراحی آن توسط معمار مشهور آمریکایی «فرانک گری» صورت گرفته و آثار هنرمندان مختلف به صورت مقطعی در آن به نمایش درمی‌آید.

۳. میدان دو وُژ

در قلب محله قدیمی پاریس معروف به محله یهودی‌ها، میدان دو وُژ (Place des Vosges) قرار دارد که بسیار با شکوه است و زیبایی‌های پنهان زیادی دارد. ۳۶ خانه یک‌ شکل دورتادور این میدان است که معماری این خانه‌ها و مصالح به کار رفته در آنها، الهام‌بخش معماری ورسای بوده است. دورتادور میدان گالری‌های منحصربفردی وجود دارد که آثار هنری مدرن و بسیار ارزشمندی را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده است. در گوشه جنوب غربی این میدان خانه‌ای با پلاک شماره ۶ وجود دارد که به مدت ۱۶ سال در حد فاصل سال‌های ۱۸۳۲ تا ۱۸۴۸ میلادی محل زندگی ویکتور هوگو بوده است. این بنای زیبا (Maison de Victor Hugo) دربردارنده میز کار و وسایل شخصی این نویسنده مشهور است. در گوشه دیگر میدان یعنی ضلع جنوب شرقی، ورودی بنای با شکوهی است که دیدنش شما را به وجد خواهد آورد. ساختمان سولی (Hôtel de Sully) خانه‌ای جذاب با دو حیاط مجزا و فضای سبزی به سبک فرانسوی است که زمانی اقامتگاه وزیر اقتصاد «هنری چهارم» بوده است.

۴. سن‌شپل

اگر کلیسای نتردام با فضای روحانی و شیشه‌های رنگی‌اش توانسته شما را تحت تاثیر قرار دهد، خوشحال باشید که کلیسای کوچکی معروف به سن‌شپل (Sainte-Chapelle) در همان نزدیکی قرار دارد و بازدید از آن شما را به طرز عجیبی شگفت‌زده خواهد کرد. این کلیسای کوچک در داخل محوطه کاخ دادگستری در دل جزیره بزرگ رود سن واقع شده و دو طبقه دارد. اگر در یک روز آفتابی به طبقه بالای این کلیسا بروید، بازی خورشید با شیشه‌های رنگی این کلیسا (که دورتادور آن را احاطه کرده است) کاری با شما می‌کند که برای همیشه تصاویرش در خاطرتان ماندگار خواهد شد.

۵. کلیسای دو مون

کلیسای «سنت اِتیِن دو مون» (St. Etienne du Mont) که پیشترها بخشی از یک صومعه بوده، یکی از کلیساهای خاص و منحصربفرد پاریس است. این کلیسای گوتیک چیزهایی را در دل خود دارد که باعث شده تا جایگاه متفاوتی نسبت به سایر کلیساهای شهر داشته باشد. نخست اینکه اینجا مدفن بانویی به نام «سنت ژُنوویه» (Sainte-Genevieve) است که او را قدیس محافظ شهر پاریس می‌دانند. زیارتگاه و محافظ طلایی مدفن او، خود از آثار ارزشمند موجود در این کلیسا است. دیگر اینکه تنها دیواره حائل (choir screen) باقی مانده از دوران رنسانس در شهر پاریس، در همین کلیسا است که بسیار زیبا و با شکوه است. علاوه بر اینها، پله‌های ضلع شمالی این کلیسا، لوکیشن فیلم معروف «نیمه شب در پاریس» است که قهرمان فیلم از مقابل همین پله‌ها به زمان سفر می‌کرد.

۶. کاخ ون‌سن

با اینکه در مقایسه با سایر کاخ‌های سلطنتی فرانسه، کاخ ون‌سن (Château de Vincennes) کمتر شناخته شده و گمنام‌تر است، اما این چیزی از ارزش‌های این کاخ کم نمی‌کند. مثل بسیاری دیگر از کاخ‌های سلطنتی فرانسه، این کاخ نیز ابتدا به عنوان یک شکارگاه در قرن ۱۲ میلادی ساخته شده است و بعدتر توسط پادشاهان مختلف کامل‌تر شده است. جالب اینجاست که لوئی چهاردهم پادشاه بزرگ فرانسه فضاهایی را برای اقامت مادرش و نخست‌وزیر ایتالیایی او در این کاخ ایجاد می‌کند که پس از انتقال پایتخت به ورسای، این بنا کاملا اهمیت خود را از دست می‌دهد. برای رفتن به این کاخ، کافی است به آخرین ایستگاه متروی خط ۱ بروید که هم‌نام همین کاخ است.

۷. کانسیژری

کاخ قدیمی پادشاهان فرانسوی معروف به کانسیژری (Conciergerie) که در جزیره بزرگ رود سن واقع شده، به نوعی نخستین زندان پاریس نیز محسوب می‌شود. این کاخ در سال ۱۳۹۱ میلادی به پارلمان اعطا می‌شود و از همان زمان به محلی برای حبس مجرمین سیاسی و جنایی تبدیل می‌شود. نگهداری ۳۰۰۰ زندانی در جریان انقلاب فرانسه از جمله «ماری آنتوانت» همسر لویی شانزدهم باعث شد تا مردم بیش از هر زمان دیگری این ساختمان را به نام زندان بشناسند. امروز که از آن بازدید می‌کنید، می‌توانید نمایشگاه زندانیان، میدان زنان و سیاه‌چاله ماری آنتوانت را ببینید و لحظاتی از اتفاقات انقلاب فرانسه را تصور کنید.

۸. سریلانکا گردی

درست در قلب پاریس، می‌توانید به محله‌ای بروید که انگار جایی در سریلانکا است. برای این منظور باید به محله لیتل جافنا (Little Jaffna) بروید که در انتهای خیابان Rue du Faubourg-Saint-Denis در منطقه ۱۰ پاریس واقع شده است. این منطقه که پاریسی‌ها به اشتباه آن را بمبئی کوچک لقب می‌دهند، جایی است که به خوبی می‌توانید حضور یکصد هزار سریلانکایی در فرانسه را درک کنید. راه رفتن در این خیابان درست مثل راه رفتن در کشورهای منطقه هند است: زنانی که «ساری» به تن دارند و مغازه‌هایی که غرق در کالاهای رنگی هستند و فلفل‌هایی که عطر و رنگ‌شان، مشام و چشم را می‌نوازد؛ و البته رستوران‌هایی که غذاهای هندی و سمبوسه و چای ماسالا دارند و صدای موسیقی هندی‌شان شما را تا قلب آسیا می‌برد.

۹. محله چینی‌ها

محله‌ای در پاریس با نام بِلویل (Belleville) یا همان شهرزیبا وجود دارد که به نوعی محله چینی‌های این شهر محسوب می‌شود. این محله پیشترها به تولید شراب برای پاریسی‌ها اختصاص داشته، اما امروز تبدیل به محدوده‌ای مملو از رستوران‌های چینی، تایلندی، ویتنامی و فرانسوی شده است که می‌توان ارزان‌ترین غذاهای پاریس را تجربه کرد. علاوه بر آن، این محله را می‌توان یکی از پاتوق‌های هنری پاریس نامید؛ چرا که خیابان‌ها و کوچه‌هایش پر از دیوارنگاره‌، گرافیتی و نقاشی‌هایی است که چهره‌ای کاملا متفاوت نسبت به سایر محله‌های پاریس دارد. معروف‌ترین خیابان این محله، خیابان دِنوئیه (Rue Denoyez) است که دیدنش شما را حسابی متعجب خواهد کرد.

۱۰. پاساژهای مخفی

هرچند که کانسپت «پاساژ» از «بازار» در شرق می‌آید، اما پاساژهای شبکه‌ای و مخفی که در قرن هجدهم در پاریس ساخته می‌شود، در مقایسه با نمونه‌های هم‌عصر خود انصافا بسیار خلاقانه و زیبا بوده‌اند. متاسفانه نمونه‌های بسیار معدود و انگشت‌‌شماری از این پاساژها در پاریس باقی مانده‌اند که کارکرد آنها علاوه بر محلی برای خرید، محلی سرپوشیده برای پناه گرفتن افراد در هوای بارانی و سرما نیز بوده است. پاساژهای Passage du Grand Cerf در منطقه ۱، Passage Brady در منطقه ۱۰، Galerie Vivienne در منطقه ۲، Passage Molière در منطقه ۳، Passage du Caire در منطقه ۲، Cour du Bel Air در منطقه ۱۲، Passage Jouffroy در منطقه ۹، Passage de Choiseul در منطقه ۲، Passage des Panoramas در منطقه ۲ و Passage du Prado در منطقه ۱۰ زیباترین نمونه‌های پاساژ در پاریس هستند. از آنجا که در ورودی این پاساژها کالسکه‌هایی به مقصد ایستگاه‌های قطار وجود داشته است، می‌توان در همه این پاساژها ساعت‌های دیواری بزرگی را دید که به مسافران، زمان را یادآوری می‌کرده است تا ساعت حرکت قطار خود را فراموش نکنند.

۱۱. بازار روز

بازارهای روز یکی از عناصر هویتی بسیار مهم هر شهر است که با دیدن آن، می‌توان درک بهتری نسبت به شهرها پیدا کرد. پاریس نیز مثل همه شهرهای دیگر اروپا، بازارهای روز داشته و دارد. یکی از معدود بازاهای روز سرپوشیده پاریس، بازار سن‌کُنتَن Saint-Quentin است که تعداد بسیار معدودی از این نمونه‌های اینچنینی در پاریس باقی مانده است. معماری این بازار، معماری معروف قرن نوزدهمی پاریس، یعنی آهن و شیشه است و دیدن خود دیواره‌ها و پنجره‌های بزرگش، می‌تواند برای علاقه‌مندان به پاریس بسیار جذاب باشد. برای پیدا کردن این بازار کافی است نامش را در گوگل‌مپ جستجو کنید یا آدرس: 85bis boulevard Magenta 75010 Paris را روی نقشه پیدا کنید.

۱۲. کندو و عسل

اگر علاقه‌مند هستید که با فرآیند درست کردن عسل توسط زنبورها در قلب شهر پاریس آشنا شوید، می‌توانید به گوشه جنوب‌غربی باغ یا پارک لوگزامبورگ (Le Jardin du Luxembourg) بروید و شاهد فضایی باشید که مملو از کندوهای زنبور عسل است و برای پاریس‌نشین‌ها عسل تولید می‌کنند. این محدوده از سال ۱۸۵۶ تا کنون به این کار اختصاص داشته و برای آنان که علاقه‌مند آشنایی بیشتر با این ماجرا هستند، در روزهای شنبه و چهارشنبه کلاس‌هایی نیز برگزار می‌کنند.

۱۳. کوه در شهر

با اینکه دور از تصور به نظر می‌رسد، اما درست در قلب پاریس پارک بی‌نظیری وجود دارد که دیدن کوه و البته دامنه‌ها، پل‌ها، آبشارها، گیاهان در داخل آن شما را به شگفتی وا خواهد داشت. این پارک زیبا Parc des Butte Chaumont نام دارد و توسط بارون هوسمان (در دوره ناپلئون سوم) طراحی شده است. در بالای قله این کوه کوچک، معبدی از قرن نوزدهم قرار دارد که زیبایی‌های این پارک را دوچندان کرده است.

۱۴. دخمه مرحومین

زیر خیابان‌های نورانی و چراغانی پاریس، دخمه‌ای تاریک و پر پیچ و خم قرار دارد که با استخوان‌‌ها و جمجمه‌های ۶ میلیون نفر ساخته شده است. این دخمه که به کَتَکُمب (Catacombs) معروف است، مربوط به اواخر قرن هجدهم است و در بخشی از شبکه تونل‌های زیرزمینی پاریس واقع شده است. بر روی بخشی از دیوارهای این دخمه می‌توان دیوارنگاری‌ و گرافیتی‌هایی به یادگار مانده از دوران انقلاب فرانسه را مشاهده کرد. اتصال این دخمه به شبکه تونل‌های زیرزمینی و اتصال آنها به معادن باستانی، باعث می‌شود که بازدید از این دخمه تنها به صورت کنترل شده انجام شود که در غیر این صورت خطر گم شدن در دالان‌ها وجود خواهد داشت.

۱۵. سیستم فاضلاب

شاید اسمش چندان جذاب به‌نظر نرسد، اما دیدن موزه سیستم فاضلاب شهری پاریس (Musée des égouts de Paris) باعث می‌شود که تجربه‌ای کاملا خاص را در زیر خیابان‌های شلوغ پاریس به دست آورید. در این تجربه، شما می‌توانید روندی که بر سیستم فاضلاب پاریس در حدفاصل قرن ۱۳ تا به امروز گذشته را مرور کنید و از تونل‌هایی عبور کنید که در زیر خیابان‌های شهر پاریس قرار دارد. ورودی این موزه در جنوب غربی پل آلما (Pont de l’Alma) در مجاورت رود سن قرار دارد و آدرس کامل آن Place de la Résistance, 75007 Paris است.

۱۶. روی دیگر پاریس

اگر دوست دارید روی متفاوتی از پاریس را با خیابان‌هایی سنگ‌فرش، رستوران‌هایی عجیب، خانه‌هایی به سبک آرت‌نو و در اندازه‌های کوچک ببینید باید به منطقه ۱۳ و محله (La Butte aux Cailles) سر بزنید. اینجا هنوز به دست فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بین‌المللی فتح نشده و بیشتر از سایر محله‌های پاریس بافت سنتی‌اش را حفظ کرده است. میدان Place Paul Verlaine در این محله، چشمه‌ای دارد که مربوط به قرن نوزدهم و آب آن قابل شرب است. پشت چشمه استخری سرپوشیده با معماری معروف ابتدای قرن بیستم یعنی آرت‌نو وجود دارد که می‌توان برای دقایقی تن را به آب این چشمه طبیعی سپرد. قدم زدن در خیابان rue Daviel این حُسن را دارد که می‌توانید خانه‌هایی به سبک معماری سنتی شمال فرانسه را ببینید.

مشاوره سفر

اگر برای سفرتان نیاز به مشاوره دارید، من به دو صورت رایگان و تخصصی در خدمت شما خواهم بود. برای نحوه ارسال سئوال یا هماهنگی جلسه مشاوره، به صفحه مشاوره سفر بروید.

پی‌نوشت:

  • برای دنبال کردن مطالب جدید، می توانید به کانال تلگرام من MrTripic و برای دنبال کردن عکس های من در سفر می توانید به حساب کاربری من در اینستاگرام MrTripic بپیوندید.

بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات