• Menu
  • Menu

لیف خوش شانس!

«لیف خوش شانس» داستانی مرتبط با لیف اریکسون کاشف آمریکا است که در «روایت دوم» پادکست قصه های سفر به آن پرداختم. با اینکه این مقاله به تنهایی نیز حاوی اطلاعاتی مفید از داستان کشف اولیه قاره آمریکا حدود 500 سال قبل از کریستف کلمب است، اما خواندن و دیدن‌اش بعد از شنیدن پادکست، بیشتر معنادار است؛ چرا که بخشی از این اطلاعات به طور مستقیم با محتوای پادکست ارتباط دارد. پس اگر این قسمت از پادکست را نشنیده‌اید، پیشنهاد می‌کنم از طریق لینک‌های موجود در صفحه پادکست قصه های سفر اول قصه را بشنوید و بعد خواندن این مطلب را ادامه دهید.

لیف اریکسون؛ کاشف آمریکا

لِیف (Leif) متولد سال 970 میلادی در کشور ایسلند، گویا اولین اروپایی است که در سال 1001 میلادی پایش را بر روی خشکی‌های قاره آمریکا می‌گذارد. او به لیف خوش شانس معروف بود و انگار 500 سال پیش از کریستف کلمب کاشف آمریکا بوده است.

کاشف آمریکا
لیف اریکسون
سکه ضرب شده یادبود هزارمین سال کشف آمریکا توسط لیف

اریک سرخ؛ کاشف گرینلند

اریک پدر لیف، متولد سال 950 میلادی در نروژ بود. او به ایسلند تبعید شد و سپس از آنجا اخراج شد. اخراج او باعث شد تا دریانوردی کند و سرزمین جدیدی را کشف کند. سرزمینی که نام گرینلند را بر آن نهاد.

کاشف گرینلند
اریک سرخ

وایکینگ ها

وایکینگ‌ها رسته‌ای از تبار ژرمن‌ها بودند که در محدوده اسکاندیناوی زندگی‌ می‌کردند. آنها دریانوردانی ماهر و جنگجویانی دلیر بودند و فتوحات و اکتشافات زیادی داشتند.

وایکینگ ها

سرزمین‌های کشف شده توسط اولین کاشف آمریکا

به نظر می‌رسد کاشف آمریکا در سال 1001 میلادی در سفر اکتشافی‌اش به سه نقطه از خاک کانادای امروزی سفر کرده و آنها را کشف کرده است.

هلولند (Helluland) که احتمالا جزیره بافین (Baffin Island) امروزی است.

مارکلند (Markland) که احتمالا شبه جزیره لابرادور (Labrador Peninsula) امروزی است.

وینلند (Vinland) که احتمالا نیوفاندلند (Newfoundland) امروزی است.

دختر اندونزیایی

دختری که در پادکست قصه‌های سفر به او اشاره می‌شود، اهل شرق آسیا و کشور اندونزی بود. این تنها عکسی است که از او در مقابل کلیسای هالگریم (کلیسای جامع ریکیاویک پایتخت ایسلند) دارم.

کلیسای هالگریم و مجسمه لیف

مجسمه لیف اریکسون که در مقابل کلیسای خاص و عجیب و غریب ریکیاویک قرار دارد، نقطه شروع آشنایی من با این کاشف بزرگ و البته با دختر اندونزیایی بود.

من و شفق و یلدا

این تنها عکس من همراه با شفق قطبی در شب یلدا است. عکسی که هنوز دست راستم را کامل در جیب فرو نبرده بودم و صورتم را هم هنوز به سمت دوربین نچرخانده بودم! اما فشردن شاتر زودهنگام دوربین توسط پسر استرالیایی باعث ثبت چنین عکسی شد!

بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات