به مناسبت امروز پنجم مهر – که روز جهانی جهانگردی (World Tourism Day) است – پنج سال پیش نمایشگاه انفرادی عکسی را در کاخ نیاوران برگزار کردم که در آن تصاویری را از 6 کشور اروپایی شامل یونان، ایتالیا، واتیکان، فرانسه، هلند و اسپانیا به نمایش گذاشتم.
امروز را بهانه خوبی دیدم تا مروری بر عکسهایی داشته باشم که در نمایشگاه “تا بارسلونا…” در معرض دید مخاطبان قرار دادم و بهترین عکسهای من در سال 1389 محسوب میشدند.
فلورانس – از بالای گنبد سانتا ماریا دلفیوره
ونیز – کانال بزرگ از بالای پل ریالتو
بارسلونا – پشت بام کاسا میلا (لاپدررا)
واتیکان – میدان مقابل کلیسای سن پیتر
آتن – چشم انداز شهر از بالای آکروپلیس
فلورانس – کلیسای عظیم سانتاماریا دلفیوره
بارسلونا – دورنمای ساگرادافامیلیا از بالای کاسا میلا
پاریس – موزه لوور، تمدن بین النهرین
پاریس – موزه لوور تابلوی مونالیزا
فلورانس – پلکان کلیسای سانتا ماریا دلفیوره
فلورانس – برج کلیسای سانتاماریا دلفیوره
رم – کلیسای سانتا ماریا دلی آنجلی
رم – خیابان کوندوتی مقابل پلههای اسپانیا
آمستردام – یکی از کانالهای شهر
بارسلونا – کاسا باجو (یا باتیو یا باتلو)
پینوشت:
- همه این عکسها را در جریان اولین سفرم به اروپا در تابستان 1389 (2010) گرفتم.
- در جریان برگزاری این نمایشگاه، دوستان بسیار زیادی به من کمک کردند که جا دارد از آنها اینجا دوباره قدردانی کنم:
- ذریه ایرانمنش، محمدرضا شریفی، وحید خواسته، نوید خواسته، بیتا کریمیان، محمدرضا عطابخش، مهرداد تاوتلی، علیرضا کاظمی دولابی و بسیاری از دوستان عزیز دیگرم که هر یک سهمی در برگزاری این نمایشگاه داشتند.
- هدف اصلی این سفر من، بازدید بارسلونا بود. اما وقتی که ویزای یونان برای این سفرم فراهم شد، تصمیم گرفتم که از آتن تا بارسلونا را شهر به شهر بروم. این شد که نام نمایشگاه را “تا بارسلونا” گذاشتم.
- روز جهانی جهانگردی بر همگی مبارک.
یاد باد آن روزگاران
یـــــــــاد بــــــــاد…
چیکار کردی مجید!؟
سلام
آره واقعا. یادباد
چیو چی کار کردم؟!
با حال من چیکار کردی یعنی…!
هی وای من!
سلام
چه عکسهای زیبایی ، چه قدر هنرمندان وبا حس گرفتید لذت بردم،ممنون که لذت ها تون با ما تقسیم می کنید
سلام
از لطف تون ممنونم. خوشحالم که دوست داشتید.
سلام
فوق العاده !!!
یه سوال اساسی داشتم و میخوام کامل جواب بدید.
من اینجوری که پیش خودم حساب کردم دیدم اگه بنا باشه با تور بخوام برم اروپا، حالا حالا ها نمیتونم! فلذا میخوام از طریق بک پکری یا امثال این روش ها اقدام کنم.
در خواستی که از شما دارم اینه که هزینه های تقریبی سفر 5 روزه به پاریس رو بصورت جداگانه(بلیط،خوراک،مکان و… بجز سوغاتی ) برام بنویسید.
البته اینم میدونم که خرج هر کسی با نفر دیگه متفاوته و اینکه تا خودمون نریم متوجه نمیشیم و یا اینکه حتی الامکان دو برابر از مینیمم باید پول با خودمون ببریم،منتها بالاخره چون شما تجربه ی این سفر ها رو دارید،تخمین هزینه هاتون بسیار زیاد به واقعیت نزدیکه.اگر نکته هم در رابطه با این سفر ها دارید ممنون میشم بنویسید.
با تشکر
سلام
ارادتمندم. پاسخ این کامنت رو در ذیل کامنت مشابهی که در مطلب تهرانگردی 1 گذاشتید، نوشته ام
سلام
پس چرا جوابمو نمیدید؟!!!!!!
سلام. عذر میخوام بابت تاخیر، در مطلب تهرانگردی پاسخ داده ام
🙂
به دیدن این عکس ها میگن لذت بصری 🙂
سلام
ممنون از لطف و محبتت
فلورانس – از بالای گنبد سانتا ماریا دلفیوره
این یکی فوق العاده بود!
سلام
ممنونم. جزو عکس های مورد علاقه خاص خودمم هست
فراخوان سومین جشنواره بینالمللی عکس «خیام»
۱۳۹۴
سومین جشنواره بینالمللی عکس خیام با هدف ارتقای سطح عکاسی و گفتگوی بصری میان عکاسان ایران و جهان و به منظور بزرگداشت حکیم عمر خیام (۴۲۷-۵۱۰)، دانشمند، فیلسوف و شاعر بزرگ ایرانی، توسط نمایندگی فدراسیون بینالمللی هنر عکاسی (فیاپ) و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار میشود. کلوپ عکس فوکوس، وابسته به موسسه فرهنگی هنری خانه هنر خیام بوده و نمایندگی فدراسیون بینالمللی هنر عکاسی (فیاپ) در ایران است.
جشنواره بینالمللی عکس خیام، تنها جشنواره ایرانی زیر نظر فدراسیون بینالمللی هنر عکاسی (فیاپ) (با شماره پاتروناژ ۳۹۴/۲۰۱۵)، انجمن سلطنتی عکاسی انگلستان (RPS) (با شماره پاتروناژ ۵۸/۲۰۱۵)، و انجمن عکاسی آمریکا (PSA)، در بخشهای PID رنگی و PID تک رنگ) است. عکسهای راهیافته به این جشنواره، ضمن ثبت در آرشیوFIAP و PSA به نام عکاس، برای دریافت القاب FIAP و PSA نیز محاسبه خواهد شد.
نخستین و دومین جشنواره خیام عنوان پرشرکتکنندهترین جشنواره ایرانی را بدست آوردند. این جشنواره تنها جشنواره ایرانی بود که تعداد شرکتکنندگان خارجی آن از شرکتکنندگان ایرانی بیشتر بود. نمایشگاه آثار برتر در ۳۲ شهر به نمایش درآمد. همچنین مطابق قوانین فیاپ، کتاب جشنواره نیز، به تمامی شرکتکنندگان اهدا شد. (حتی شرکتکنندگانی که عکسشان در جشنواره پذیرفته نشد هم کتاب را به صورت رایگان دریافت کردند.) این کتاب توسط فیاپ با امتیاز ۵ ستاره (بالاترین کیفیت) ارزشگذاری شد. گزارش تصویری دورههای قبل جشنواره را میتوانید در منوی ویدئو در سایت جشنواره ببینید.
مراحل شرکت در سومین جشنواره خیام:
۱. مطالعه دقیق و کامل فراخوان
۲. انتخاب عکسها
۳. تغییر اندازه عکسها با توجه به راهنمای تغییر سایز عکس
۴. ثبتنام در سایت جشنواره
۵. واریز هزینه ثبتنام
۶. آپلود عکسها
– شرکتکنندگان دورههای قبل جشنواره خیام و سایر جشنوارههایی که از دبیرخانه دیجیتال فوکوس استفاده کردهاند، با همان نام کاربری و بدون نیاز به ثبتنام دوباره، میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
– برای جلوگیری از ثبتنامهای بیهدف و تکراری، سایت به گونهای طراحی شده که از این پس نام کاربری، کد ملی شرکتکننده باشد و نیز تا پیش از واریز هزینه ثبتنام، آپلود عکس ممکن نیست. چون ممکن است در روزهای پایانی اختلال در شبکه بانکی وجود داشته باشد، پیشبینیهای لازم را انجام دهید.
– واریز هزینه ثبتنام به صورت آنلاین بوده و بلافاصله پس از واریز آنلاین، مبلغ واریزی به حساب کاربری فرد اضافه شده و وی میتواند عکسها را آپلود کند.
– افرادی که امکان واریز وجه آنلاین ندارند، میتوانند هزینه را کارت به کارت کرده و یا به حساب جشنواره واریز کنند، اما در این صورت میبایست مشخصات واریزی را در سایت (در بخش واریز غیر آنلاین) ثبت کرده و تنها پس از تایید واریز توسط دبیرخانه، میتوانند عکسها را آپلود کنند. تایید واریز توسط ایمیل و پیامک به شرکتکننده اطلاع داده میشود. شماره حساب و کارت جشنواره پس ازثبتنام در سایت قابل مشاهده است. ترجیحا از روش واریز آنلاین استفاده کنید. امکان ثبت واریز وجه غیرآنلاین یک روز پیش از پایان مهلت شرکت بسته خواهد شد.
تم سومین دوره جشنواره مادر زمین است. زمین را میتوان مادری در نظر گرفت که سر منشا زندگی است. به دلیل گستردگی موضوع، آن را به ۴ بخش تقسیم کردهایم. انتخاب موضوعات بخشهای ۳ تا ۶ به گونهای است که مقایسه جاذبههای زمین با آلودگیهای پدید آمده به دست انسان، تلنگری باشد در جهت حفاظت از زمین. برگزارکننده به دنبال نشان دادن آلودگیهای محیط زیست که توسط انسان به وجود آمده و نیز زیباییها و جاذبههای زمین مانند چشمانداز، طبیعت و حیات وحش، آیینها، معماری و میراث فرهنگی، پرستش خدا، شهر شما، غذا، لذت غذا و … است.
موضوعات:
جشنواره در شش بخش برگزار میشود.
A) آزاد تک رنگ (فقط تک رنگ / سیاه و سفید)
B) آزاد رنگی (فقط رنگی)
C) شهر من (رنگی / تک رنگ)
D) محیط زیست (رنگی / تک رنگ)
E) آیینها، میراث فرهنگی و گردشگری (رنگی / تک رنگ)
F) کشاورزی و صنایع غذایی (رنگی / تک رنگ)
– در هر بخش میتوان چهار عکس (در مجموع ۲۴ عکس برای ۶ بخش) ارسال کرد. هر عکس را تنها در یک بخش میتوان شرکت داد. عکسها باید طبق تعاریف زیر و تعاریف فیاپ و PSA که در انتهای فراخوان آمده باشند.
– در بخش آزاد میتوان عکسهایی با هر موضوع را شرکت داد. به عنوان مثال: پرتره، آیینها، طبیعت، حیات وحش، چشمانداز، سفر، معماری، طبیعت بیجان، فوتوژورنالیسم، نجوم، خلاقه و غیره. در تمامیبخشها استفاده از هر نوع تکنیک مجاز است، از جمله فتومونتاژ، پانوراما، HDR و غیره. در بخش آزاد رنگی، نقش رنگ در عکس نیز جز امتیازات عکس در داوری منظور خواهد شد.
– به منظور نکوداشت فعالیتهای حکیم عمر خیام در زمینه نجوم، مدال طلای خیام به بهترین عکس با موضوع نجوم اهدا خواهد شد. برنده از بین عکسهای تمامیبخشها انتخاب خواهد شد.
– تعریف عکس با موضوع نجوم منظور برگزارکننده از عکسهای با موضوع نجوم، عکسهای چشمانداز است که موضوع اصلی در آن مربوط به نجوم باشد، مانند ستارهها، ماه و غیره.
– تعریف عکس با موضوع شهر من: شهر خود یا دیگر شهرهای جهان را نمایش دهید، مردم شهر، فرهنگ شهر، زندگی شهری، چشماندازهای شهری و …
– تعریف عکس با موضوع محیط زیست: جاذبههای محیط زیست مانند چشمانداز، طبیعت و حیات وحش یا آلودگیهای محیط زیست.
– تعریف عکس با موضوع کشاورزی و صنایع غذایی: عکس ارسالی میتواند از هریک از موضوعاتی زیر باشد، اما موضوع اصلی عکس باید به نحوی مرتبط با غذا باشد. مانند: ارتباط انسان و غذا، لذت غذا، تولید غذا که از کشاورزی تا صنایع غذایی، بستهبندی و عرضه غذا و محصولات غذایی را در بر میگیرد. مانند کشت محصولات غذایی، دامپروری و شیلات، ماشینآلات کشاورزی و کارخانههای وابسته، فرآوری غذا، شامل آمادهسازی محصولات تازه برای عرضه در بازار، کارخانههای تولید مواد غذایی، فروش محصولات غذایی مانند تبلیغات، بازاریابی و بستهبندی محصولات غذایی، پخش و حمل و نقل، عمدهفروشی و خردهفروشی، خدمات غذایی مانند کترینگ و رستوران، پیک توزیع غذا، بازارهای سنتی فروش محصولات غذایی و سوپرمارکتها.
تقویم جشنواره:
– آغاز ثبتنام و دریافت عکسها: ۱۴ مهر
– آخرین مهلت ثبتنام و دریافت عکسها با تخفیف: ۱۴ آذر
– آخرین مهلت ثبتنام و دریافت عکسها با تمدید: ۲۴ آذر
– داوری آثار : ۲۹ آذر تا ۱۰ دی
– اعلام پذیرفتهشدگان و نامزدهای جوایز: ۲۰ دی ۹۴
– اهدای جوایز و نمایشگاه: اردیبهشت ۹۵
– تحویل کتاب: توزیع در مراسم اهدای جوایز
با توجه به علاقه شرکتکنندگان داخلی به تمدید مهلت جشنوارهها، در زمان اعلام فراخوان، تمدید جشنواره اعلام میشود! امتیاز ویژه شرکتکنندگانی که ثبتنام را به روزهای آخر موکول نمیکنند، امکان ثبتنام با ۲۰ درصد تخفیف است. ثبتنامها در مهلت تمدید فاقد تخفیف است. سایت به صورت خودکار در پایان روز ۲۴ آذر ۹۴ بسته میشود و این مهلت به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.
ستاد برگزاری:
دبیر جشنواره: علی سامعی، ESFIAP، EFIAP (نماینده فیاپ در ایران)
شورای سیاستگذاری: مجید ملانوروزی (رییس موزه هنرهای معاصر و دفتر هنرهای تجسمیوزارت ارشاد)، سیفالله صمدیان، ابراهیم صافی و علی سامعی
هیات داوران:
بخش آزاد تک رنگ: Jean Yves LOUEDEC، EFIAP/b از فرانسه، Ahmed ALBUSAIDI، EFIAP، ESFIAP از عمان، ابراهیم بهرامی، AFIAP، ساعد نیکذات و محمد رضا چایفروش، ذخیره: وحید بابایی، AFIAP
بخش آزاد رنگی: Jean Yves LOUEDEC، EFIAP/b از فرانسه، Guo JING از چین، ابراهیم بهرامی، AFIAP، نادر داوودی و کیارنگ علایی، ذخیره: Ahmed ALBUSAIDI، EFIAP، ESFIAP از عمان
بخش شهر من: Guo JING از چین، ابراهیم بهرامی، AFIAP و کیارنگ علایی، ذخیره: Jean Yves LOUEDEC، EFIAP/b از فرانسه
بخش محیط زیست: Ahmed ALBUSAIDI، EFIAP، ESFIAP از عمان، Guo JING از چین و محمد رضا چایفروش، ذخیره: ابراهیم بهرامی، AFIAP
بخش آیینها، میراث فرهنگی و گردشگری: Jean Yves LOUEDEC، EFIAP/b از فرانسه، ساعد نیک ذات و نادر داوودی، ذخیره: محمد رضا چایفروش
بخش کشاورزی و صنایع غذایی: Ahmed ALBUSAIDI، EFIAP، ESFIAP از عمان، وحید بابایی، AFIAP و نادر داوودی، ذخیره: محمدرضا چایفروش.
مشاور عکاسی نجوم: بابک امین تفرشی
شرایط شرکت در جشنواره:
– شرکت در جشنواره برای تمام عکاسان جهان، اعم از حرفهای و آماتور آزاد است.
عکسهایی که در دورههای قبل جشنواره خیام پذیرفته شدهاند و نیز عکسهایی که بسیار شبیه به آنها باشند، نمیتوانند در دورههای بعدی جشنواره شرکت نمایند.
– عکسها باید توسط فرایند عکاسی ثبت شده باشند. در صورتی که عکس مونتاژی از چند عکس باشد، تمام اجزای مورد استفاده در عکس باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد. کلیپ آرت، تصاویر آماده و پسزمینههای آماده که در فوتوشاپ استفاده میشوند و فاقد کپیرایت هستند، نباید در عکسها استفاده شوند برگزارکننده مسئول استفاده غیرمجاز شرکتکنندگان از کپیرایت نیست.
– اگر فرایند ثبتنام و عکسهای ارسالی مطابق شرایط فراخوان نباشد، امکان شرکت عکسها در داوری وجود ندارد.
– ثبتنام و ارسال عکسها باید در سایت جشنواره انجام گیرد.
– در هنگام ثبتنام فقط از حروف انگلیسی استفاده شود.
– اندازه بزرگترین ضلع عکس ۱۴۰۰ پیکسل باشد. (یعنی عرض یا ارتفاع هیچ عکسی از ۱۴۰۰ پیکسل بیشتر نباشد.) عکسها را کوچکتر هم ارسال نکنید زیرا در داوری کوچکتر دیده میشوند و امتیاز کمتری میگیرند.Quality عکسها را به صورتی انتخاب کنید که حجم هر عکس از یک مگابایت بیشتر نباشد. عکسها باید با فرمت jpg ذخیره شوند. لطفا اندازه و حجم عکسها را پیش از ارسال کنترل کنید، در صورتی که عکسها شرایط ثبتنام را نداشته باشند، در هنگام ثبتنام، آپلود نخواهند شد. میتوانید راهنمای روش تغییر سایز عکس را مطالعه کنید.
– برای چاپ عکسهای منتخب در سایز نمایشگاهی، پس از پذیرش اثر با عکاس تماس گرفته خواهد شد تا فایل آن را در اندازه بزرگترین سایز عکاسی شده با دوربین ارسال کند